31 Temmuz 2012 Salı

ABD'nin Skeet Dalında İkinci Zaferi Oldu.

Atıcılığın skeet dalında Vincent Hancock, Beijing 2008’in ardından Londra’da da zafere ulaşan isim oldu. ABD’li atıcı, yarışmada 150 puanın 148’ini toplamayı başardı.

Danimarkalı Anders Golding 146 puanla gümüş madalyanın sahibi oldu. Katarlı Nasser Al-Attiya ise 144 puanla podyumu tamamladı.

Tribünlerin tamamen dolduğu müsabakada Hancock, finalde 25 atışının tamamında başarılı oldu. Bu altın, aynı zamanda ABD’nin Londra 2012’de skeet dalında ikinci zaferi oldu.

Binicilikte Altın Madalya Almanya'nın


Londra Olimpiyatları'nda binicilikte takım 3 gün yarışmasında altın madalyayı Almanya kazandı.




Dresaj (at terbiyesi), kros ve engel atlama müsabakalarından oluşan 3 gün yarışmasında Almanya, toplamda 133.70 ceza puanı alarak altın madalyanın sahibi oldu. Almanya, Pekin-2008'de de bu kategoride altın madalya kazanmıştı.

Gümüş madalyayı 138.20 ceza puanı toplayan Büyük Britanya kazanırken, bronz madalyanın sahibi ise 144.40 ceza puanı elde eden Yeni Zelanda oldu.

Bu arada, İngiliz kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ile Prens Harry de Büyük Britanya Milli Takımı'nı izleyip tezahüratta bulundu.

Halis Karataş Ödüllerle Taçlandırılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, aynı programda 7 koşu kazanarak tarihe geçen jokey Halis Karataş'a ''Üstün Başarı Ödülü''nü verdi.

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Karataş'ı kabul eden Eker, tarihi bir başarıya imza attığı için Karataş'ı kutladı. Bakan Eker, ''Geçen yıl Ağustos ayının 12'sinde Halis ile bir fair-play ödülü için yine burada buluşmuştuk. Bu, 1 yıl içinde 2. buluşmamız oldu ve ne tesadüftür ki, ikisi de Ramazan ayına denk geldi. Halis, kırılması zor bir rekora imza attı. Daha önce 1992 yılında Dede Mutlu adlı jokeyimiz 7 koşuluk programda 6 yarış kazanmıştı. 1996'da ise İtalyan Dettorie de 7'de 7 yapmıştı. Halis'i bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Kendisinin başarıları örnek teşkil edecektir'' dedi.

Mehdi Eker, bir soru üzerine iki hipodrom projelerinin devam ettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
''Bunlardan birini Antalya'da yapacağız. Çünkü Antalya çok turistik bir yer. Diğeri ise İzmit'te yapılacak. Orada bir tesisimiz var zaten, o tesis hipodroma dönüştürülecek. Çalışmaları belli bir safhaya geldi. Kamulaştırmada bir durum vardı, onlar da aşıldı. Bu iki tesisi de atçılık sektörüne kazandıracağız inşallah.''

Halis Karataş ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Allah bana sevdiğim işi yapmayı nasip etti. İşimi hep sevgi, saygı ve bağlılıkla yaptım. Her zaman en iyisini yapmaya çalıştım. O gün de her şey, benim 7 yarış kazanmam içindi sanki. Atların sağlık durumları, yarışın trafiği, Ramazan ayının ilk günü olması... Sanki atlar da o gün rekor için koştu'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, Halis Karataş'a ''Üstün Başarı Ödülü''nün yanı sıra 140 yıllık antika gümüş bir kamçı hediye etti. Aynı zamanda gizli bir bıçak bölümü de bulunan kamçının, özel bir koleksiyoncudan temin edildiği öğrenildi.

Juventus Robin Van Persie için 70 Milyon Euro Hazırladı.

Arsenal ile sözleşme yenilemeyeceğini açıklayan Van Persie için ilgilenen kulüpler arasından olan Juventus 70 milyon euroluk bir teklif ile gelmeye hazırlanıyor.

Arsene Wenger yaptığı açıklamalarda Juventusun şansının olmadığını söylüyordu ancak bu teklif karşısında Arsenalin nasıl cevap vereceği merak konusu.

Bu teklif karşısında Van Persie ile ilgilenen M.United ve M.City takımlarının şansının azaldığı söyleniyor.

Bisiklet Kadınlar Yol Yarışını Marianne Vos Kazandı.

Bisiklet Yol yarışının kazananı Hollandalı Marianne Vos oldu.
Hollanda ilk madalyasını bisiklet yarışmalarından almış oldu.
                                             Photograph: Bryn Lennon/ Getty Images

 

 140,3 kilometrelik The Mall parkurunda düzenlenen kadınlar yol yarışı finalinde altın madalyanın sahibi, 3.35:29'luk zamanıyla Hollandalı Marianne Vos olurken, Britanyalı Elizabeth Armitstead aynı zaman ve tekerlek farkıyla gümüş madalya kazandı. Rus Olga Zabelinskaya da 3.35:31'lik zamanıyla podyumun son basamağında yer aldı.

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Galibiyet Çeki'nde Potanın Perileri Yazıyor.


A Milli Kadın Basketbol Takımı, Londra Olimpiyat Oyunları'nda Çek Cumhuriyeti'ni 61-57 yenerek, A Grubu'ndaki ikinci maçını da kazandı.

Hücumda tekleyerek başlayan Türkiye, savunmadaki üstün performansıyla oyuna ağırlığını koymayı başardı. Tuğba ve Nevriye’nin ekstra sayılarıyla skorda üstünlüğü ele geçiren Periler, ilk 10 dakikayı 13-8 önde kapatmayı başardı.

İkinci çeyrekte de hız kesmeyen Tuğba Pazaloğlu’nun yanına Bahar Çağlar eklenince fark çift hanelere yükseldi. Çekler pota altında cevap vermek istese de dış atışlarda sadece Horakova isabet bulunca soyunma odasına 12 sayı farkla 33-21 geride gittiler.

Soyunma odasına toparlanarak dönen Çekler, savunmada Türkiye’ye kolay şansı vermeyince fark da erimeye başladı. Bu dakikalarda Hollinsworth üstünden oynayan Periler, onun çizgiden bulduğu sayılarla tutunmaya çalıştı. Periytoun bitimine 3.34 kala Viteckova’nın üçlüğü ile skor 40-37’e geldi. Şaziye ona cevap verirken, Quanitra’nın faullerden bulduğu sayılarla son 10 dakikaya 45-39 Periler önde girdi.

Son periyot karşılıklı basketlerle başlarken, Nevriye-Bahar ikilisinin etkili oyunuyla Türkiye farkı korumayı başardı. Şaziye'nin üst üste bulduğu iki üçlük Çekler'in direncini iyice düşürdü. Son dakikalarda Çekler maç için atak yapsa da Birsel'in kritik hücumda Nevriye'ye yaptığı asist ile farkı koruyan Periler, karşılaşamyı 61-57 kazanmayı başardı.

Bu galibiyetle ikide iki yapan Potanın Perileri maç fazlasıyla ikinci oldu.

Milliler bir sonraki maçınd altının en büyük favorisi Amerika ile 1 Ağustos'u 2 Ağustos'a bağlayan gece 00.15'te oynayacak.

Table Tennis





Which way are you going ?





orcun_tekin@hotmail.com

Halter'de Olimpiyat Rekoru

Kuzey Koreli 62 kiloda Guk Un Kim, toplamda 327 kiloyla dünya rekoru kırdı. Eski dünya rekoru 326 kiloyla Çinli Jie Zhang'a aitti. 

Kuzey Korenin halter'de ikinci altın madalyası oldu. Kuzey Koreli Om Yun Chol, silkmede olimpiyat rekoru kırarak, şampiyon olmuştu.Silkmede 168 kiloyla toplamda 293 kiloya altın madalyanın sahibi olmuştu.

Kolombiyalı Oscar Figueroa, koparmada 140, silkmede 177, toplamda da 317 kilo kaldırarak gümüş madalya kazandı. Kolombiyalı halterci, silkmedeki 177 kiloluk kaldırışıyla olimpiyat rekoru kırdı. Eski rekor 176 kiloyla Çinli Xiangxiang Zhang'a aitti.

Endonezyalı Irawan Eko Yuli de koparmada 145, silkmede 172, toplamda 317 kilo kaldırırken, tartı farkıyla bronz madalyada kaldı.